Ciorbă de văcuță

Ingrediente

1 kg rasol de vită Andromi
Morcovi
2 bucăți pătrunjel rădăcină tăiat cubulețe
2 bucăți morcovi tăiat cubulețe
1 bucată țelină taiată cubulețe
2 cepe tăiate mărunt
1 ardei gras tăiat cubulețe
1 roșie tăiată cubulețe sau dacă nu aveți atunci 150 ml suc de roșii
2-3 cartofi cubulețe
Leuștean prospăt sau uscat
Piper, sare
Smântână - opțional

Preparare

Carnea se taie cubulețe și se pune la fiert în apă rece cu sare. Se fierbe la foc mic și se spumează constant de câte ori este nevoie.
Morcovul, pătrunjelul, țelina, ceapa, ardeiul, roșia și cartofii se taie cubulețe mici.
Când carnea este aproape fiartă (adică intră furculița în ea), se adaugă și legumele, mai puțin cartofii. Aceștia se vor adăuga când morcovii sunt aproape fierți. De asemenea, se vor adăuga și condimentele (piper, leuștean)
Dacă doriți mai puteți adăuga și alte legume de sezon cum ar fi fasole verde, mazăre verde, conopidă sau gulii.
La final se adaugă smântâna astfel: într-un bol se pune smântâna care se amestecă treptat cu zeamă fierbinte din supă până se omogenizează, apoi se adaugă în supă și se mai lasă la fiert câteva minute.
Ciorba poate fi lăsată și fără smântână.

Poftă bună!