Drob de miel
Ingrediente
- măruntaie de miel (ficat, plămâni, rinichi)
- 2 felii de pâine muiată în apă
- ceapă verde
- 6-8 ouă
- 4 legături de ceapă verde
- pătrunjel verde
- mărar verde
- smântână (aproximativ 3 linguri)
- 60 grame ulei sau unt
- 9 linguri făină
- sare
- piper
Preparare
Drobul de miel este nelipsit din meniul tradițional de Paște.
Măruntaiele de miel de fierb în apă cu sare și apoi se toacă împreună cu feliile de pâine muiate în prealabil în apă. Se adaugă apoi ouăle, smântâna, uleiul, făina, verdețurile, sarea și piperul.
Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează compoziția, apoi se pun într-o tavă de chec la cuptor. În tavă se pot adăuga și ouă întregi fierte tare. Se lasă în cuptorul încins aproximativ 30 de minute.
Se servește rece ca aperitiv, alături de o salată colorată de primăvară.
Poftă bună!