Sarmale tradiționale
Ingrediente
1 kg carne tocată de porc Andromi
250 gr orez
6 linguri ulei
2 cepe tocate mărunt
1 bucată ardei gras
1 lingura pastă de tomate
Piper
Sare
Boia
Mărar
Pătunjel
Frunze de varză
200 ml suc de roșii
Preparare
Orezul de spală foarte bine și se pune într-o cratiță. Peste orez se pune carnea tocată, uleiul, cepele și ardeiul tăiate mărunt, o lingură pasta de tomate, piperul, sarea, boiaua, mărarul și pătrunjelul. Se amestecă toate foarte bine.
Frunzele de varză se pregătesc astfel: într-o oală mai mare se pune apă la fiert în care adăugăm puțină sare. Varza de spală bine și apoi i se taie cotorul. Când apa începe să clocotească varza se pune în apă până când frunzele încep să se desprindă și devin mai moi.
Se scot pe o farfurie după care li se taie nervurile groase.
Când foile de varză sunt pregătite, se începe învelirea sarmalelor.
La final, pe sarmele se pune apă cât să le acopere și 200 ml suc de roșii.
Se lasă la fiert aproximativ 20 minute, până când orezul este fiert al dente, apoi se mai lasă acoperite încă 15 minute.
Poftă bună!